Yüksek İhtisas Üniversitesi - Dünyaca ünlü şef Hüseyin Özer, Yüksek İhtisas Üniversitesi’ne misafir oldu.

Dünyaca ünlü şef Hüseyin Özer, Yüksek İhtisas Üniversitesi’ne misafir oldu.

Müdavimleri arasında İngiliz Kraliyet ailesi de bulunan, Londra’daki Türk restoranı Sofra’ nın, sahibi yeme içme dünyasının en önemli şeflerinden olan Hüseyin Özer, Prof. Dr. Özler Aykan, Prof. Dr. Yaşar Özgök, RTÜK Uzmanı Mahmut Demiryürek Beslenme Danışmanı Doç. Dr. Tuğba Günebak, İletişim Danışmanı Zeliha Dağhan, Av. Seçil Sayın, Turabi Genç, Görkem Kangal ‘ın da bulunduğu bir ekip ile, Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa PAÇ’ ı davetlisi olarak üniversiteyi ziyaret ettiler. Üniversitenin idari ve akademik personeli ile bir araya gelen konuklar, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarını gezdiler. Bölümün eğitim elemanları ile sohbet eden Hüseyin Özer’in, Tokat ‘ın Reşadiye ilçesinde sıfırdan başlayan, Londra’da restoranlar zinciriyle devam eden başarılarla dolu hayat hikayesi büyük ilgi çekti.

Her sene Michelin Guid’ın, “Dünyanın en iyi Türk lokantası” seçtiği restoranlarında sağlıklı lezzetler sunmak için diyetisyenlerle çalıştığını belirten Özer, beslenme ve diyetetik alanında eğitimli profesyoneller ile çalışmanın önemi vurguladı.

Konukların bölümle ilgili sorulanı yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Paç, üniversitenin Beslenme ve Diyetetik alanında devam etmekte olan çalışmalarını anlattı.

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin Beslenme ve Diyetetik Bölümü çalışmalarında çok etkilenen Özer, üretkenliğin en büyük mutluluk kaynağı olduğunu ve üniversite ile verimli işbirlikleri geliştirebileceklerini söyledi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Paç, Hüseyin Özer ve tüm konuklara ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.