Tarihçe

02/08/2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan, 6495 sayılı kanunun 11 maddesi ile yapılan değişiklikle kurulan “Yüksek İhtisas Üniversitesi”, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun, Vakıf Yükseköğretim Kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi ve kamu tüzel kişiliğine sahip bir vakıf üniversitesidir.

Yüksek İhtisas Üniversitesi, eğitim–öğretim faaliyetlerine 2015 yılında Tıp Fakültesi’nde 51 öğrenci ile başlamıştır. 2020-2021 öğretim döneminde Tıp Fakültesi ilk mezunlarını verecektir. 2016 yılında Sağlık Bilimleri Fakültesinde Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı ile eğitim–öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Bu önlisans programı 2018 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi Bölümleri açılarak dört ayrı bölümde öğretim yapmaktadır. Aynı yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Elektronörofizyoloji ve Ameliyathane Hizmetleri, 2018-2019 akademik yılında ise Anestezi Önlisans Programı eğitim–öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Sağlık Bilimleri Enstitüsü ise 2016-2017 akademik yılında Anatomi Tezli Yüksek Lisans Programı ile eğitime başlamıştır, 2017-2018 de İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Programı ve Tıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde ise Tıbbi Genetik Tezli Yüksek Lisans Programları açılmıştır.

Üniversitemiz 2023-2024 eğitim-öğretim dönemine daha da büyüyerek ve güçlenerek girmektedir. Bu dönemde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuza dört, Meslek Yüksekokulumuza ise iki yeni önlisans programı daha kazandırılmıştır. Bunlar; Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Optisyenlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Meslek Yüksekokulunda ise Bilgisayar Programcılığı ve Eczane Hizmetleri programlarıdır. 2019-2020 akademik yılı itibariyle Sağlık Hizmetlerinde sekiz Meslek Yüksekokulunda iki olmak üzere on ayrı ön lisans programında tekniker yetiştirilmektedir.

Üniversitemiz 2023-2024 Akademik yılında Medical Park ve Liv Hastaneler grubu ile iş birliği anlaşması imzalayarak klinik dallarda da güçlü bir adım atmıştır.

Yüksek İhtisas Üniversitesi, Başkent Ankara’da “Ortak Akıl Üniversitesi” sloganıyla Sağlık Bilimlerinde öncü üniversite olmak hedefine ulaşmak için kararlı adımlarla ilerlemektedir.