Yüksek İhtisas Üniversitesi - Yüksekokullarda 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminde yapılacak uygulama derslerinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken kurallar.

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Yüksekokullarında 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı uygulama dersleri, Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı’nın 17.02.2021 tarih E-75850160-199-11439 sayılı “Yeni Koronavirüs Hastalığı Salgınında Eğitim-Öğretim Süreçleri” konulu yazısına istinaden, öğrenciler seyreltilerek, gruplara ayrılarak yüzyüze yapılacaktır.

Bu kapsamda uygulama derslerine gelecek öğrencilerin almaları gereken tedbirler ve uymaları gereken kurallar aşağıda listelenmiştir. Uygulama dersleri öncesinde ve esnasında bu kurallara uyulmaması durumunda öğrenciler derslere alınmayacaktır. Bu kurallara göre;

• Öğrencilerin derslere gelmeden önce cep telefonlarına HES uygulaması indirmiş olması ve HES kodunun binaya girişte güvenlik görevlisine okutması gerekmektedir.
  • Derslerde önlük giymek zorunludur. Dersten önce ve sonra önlüğün kapalı bir poşet içerisinde taşınması gerekmektedir.
  • Derslerde çift maske ve siperlik takılması gerekmektedir.
  • Derslerde ve ders aralarında sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Öğrencilerin ders esnasında sadece kendisine tahsis edilen masa, sandalye, alet-teçhizatı kullanması gerekmektedir.
  • Ders esnasında herhangi bir eşyanın (kalem, silgi vb.) başka bir öğrenciyle paylaşılmaması gerekmektedir.
  • Binaya giriş ve çıkışlarda girişlerdeki el dezenfektanlarının kullanılması gerekmektedir.
  • Derslerden önce ve sonra ellerin yıkanarak sınıflardaki el dezenfektanlarının kullanılması gerekmektedir.