YİU 2023 Yılı İzleme Programı Ön Hazırlıkları (28 Temmuz 2023)

28 Temmuz 2023

1. Yüksek İhtisas Üniversitesi tüm akademik ve idari birimleri 2020 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme Programına tabi tutulmuştur.

2. Kurumsal Dış Değerlendirme Programı (KDDP), Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin Kurumsal Dış Değerlendirme Ölçütleri kapsamında değerlendirilmesini amaçlayan bir programdır. Yükseköğretim kurumlarının beş yılda en az bir defa Kurumsal Dış Değerlendirme Programına dâhil olmaktadır.

3. KDDP sonrası üniversiteler izleyen 2 yıl sonrasında İzleme Programına tabi tutulmaktadır.

4. Yüksek İhtisas Üniversitesi tüm akademik ve idari birimleri 2023 yılı Yaz Döneminde YÖKAK tarafından İzleme Programına tabi tutulacağı bildirilmiştir.

5. İzleme Programı kapsamında tüm akademik ve idari birimlerin öncelikle 2020 yılında yayımlanan Kurumsal Geri Bildirim Raporu kapsamında, PUKÖ (Planlama-Uygulama-Kontrol Et-Önlem Al) üzerinden ne gibi iyileştirme ve geliştirmeler icra ettiği rapor edilmektedir.

6. Ayrıca Birim İç Değerlendirme süreçlerinin aktif olarak yürütülüp yürütülmediği BİDR raporları eşliğinde yerinde izlenilmektedir.

7. Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde tüm akademik ve idari birimler Ek-1’de yer alan KKBR raporunu inceleyerek ve gelişmeye açık yanlarını gidermeleri, güçlü yanlarını sürdürülebilir kılmak adına aldıkları önlemleri kanıtlarıyla hazır hale getirmeleri önem arz etmektedir.

8. Çalışmaları yazılı rapor halinde hazırlarken KGBR yanında, Kalite Koordinatörlüğü tarafından geliştirilen Ek-2’de yer alan KGBR Kontrol Formları Kullanılacaktır.

9.  KGBR kapsamında yapılan iyileştirme ve gelişmeler Ek-3’te yer alan Birim 6 Aylık Birim İç Değerlendirme Raporuna (BİDR) aktarılacaktır.

10. Birimler tarafından hazırlanan KGBR Kontrol Formları ve BİDR çalışmalarının İzleme Programı üyelerine sunulmak üzere, 11 Ağustos Cuma gününe kadar yiukaliteofisi@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.

11. Tüm kalite ve akreditasyon paydaşlarımıza destekleri ve katılımları için teşekkür ediyoruz.