Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

2022-2023 ERASMUS + Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Sonuçları

10 Ağustos 2023

Değerli Yüksek İhtisas Üniversitesi Öğrencileri,

 

2022-2023 yılı Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği başvuruları değerlendirilmiş olup, liste halinde sonuçlar duyurulmuştur. Sonuçlarınıza erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresindeki kendi başvuru sayfanızdan bakabilirsiniz. Listeler, 6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile uyumlu, T.C. kimlik numaranızın ilk 3 basamağı görülebilecek biçimde ilan edilmektedir. Liste ile ilgili itirazda bulunmak isteyen öğrencilerimizin, 18.08.2023 tarihine kadar erasmus@yiu.edu.tr adresine “İtiraz Dilekçesi” göndermeleri gerekmektedir. İtiraz süreci sonuçlanıncaya kadar tüm öğrenciler aday statüsünde olup, itiraz süreci sonundaki değerlendirme sonucunda listeler nihai halini alacaktır.

Bütçemiz dahilinde tüm üniversite bünyesinde “2022- 2023 Akademik Yılı ERASMUS+ Öğrenci Staj Hareketliliği Seçim Kriterleri” çerçevesinde eksik belge ve bilgilerle yapılan başvurular haricinde tüm başvurular başarılı bulunmuştur.

Listede, durumu “Hibeli” olarak belirtilmiş öğrenciler, Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği haklarından yararlanmayacaklarsa, feragat ettiklerini, en geç 18.08.2023 tarihine kadar “Feragat Dilekçesi” doldurup, dilekçeyi erasmus@yiu.edu.tr adresine göndererek bildirmelidirler. Bu tarihe kadar feragat dilekçelerini göndermeyen öğrencilerimiz, bir sonraki yıl tekrar başvurmaları halinde, Erasmus puanlarından 10 puan düşürülmesi uygulamasıyla karşılaşacaklardır.

Erasmus + Öğrenci Staj Hareketliliğine hak kazanan ve bu haktan faydalanacak olan katılımcılar, hareketlilik döneminden önce hareketlilik dilinde OLS dil değerlendirmesini yapmalıdır. Online Language Support (OLS) ile ilgili detaylı bilgi için lütfen aşağıdaki linkleri kullanınız. (1) (2)

Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliğine seçilen adaylarca hareketliliğe başlamadan önce hazırlanması ve bağlı bulundukları birimin Erasmus Koordinatörüne 18.08.2023 tarihine kadar teslim edilmesi gereken belgeler aşağıda belirtilmiştir

  • Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği Anlaşması: öğrencinin Erasmus Bölüm Koordinatörü, Erasmus Kurum Koordinatörü’nün ve Karşı Kurum (faaliyetin gerçekleşeceği kurum/kuruluş/işletme/üniversite) tarafından imzalanmış ve mühürlenmiş nüshası Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilmelidir.

  • Türkiye Garanti Bankası Vadesiz Avro Hesap Cüzdanı Fotokopisi: Garanti Bankası Ankara Ticari Şubesi 170

  • Yurtdışı Genel Sağlık Sigortası: Hareketlilik tarihlerini kapsamalıdır. Shengen Ülkelerinde geçerli olmalıdır.

  • Staj Hareketliliği Hibe Sözleşmesi: Katılımcı tarafından tüm belgelerinin eksiksiz Erasmus Koordinatörlüğüne teslim edilmesinin ardından Erasmus Koordinatörlüğünce 2 nüsha şeklinde hazırlanır. Her sayfası karşılıklı olarak paraflanır ve imzalanır. İki nüsha olarak imzalanan sözleşmelerin bir nüshası yükseköğretim kurumu tarafından diğer nüshası öğrenci tarafından muhafaza edilir. Erasmus + Öğrenci Beyannamesine hibe sözleşmesinde ek niteliğinde beyan edilir. Erasmus + Öğrenci Beyannamesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

Hareketliliğin gerçekleşmesi, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki yetkili ulusal mercilerin kararlarına/vize uygulamalarına da bağlıdır, bu kararların yol açabileceği sorunlardan Koordinatörlüğümüz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu değildir.