Sağlık Hizmetleri MYO Tarihçesi

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇESİ

Yüksek İhtisas Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, eğitim–öğretim faaliyetlerine 2016 yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ile Balgat Oğuzlar Yerleşkesi’nde başlamıştır. 2017 yılında ise Bağlum Yüksekokullar Yerleşkesi’ne geçmiştir.

Yüksekokulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında hem ilk mezunlarını vermiş hem de Ameliyathane Hizmetleri ve Elektronörofizyoloji programları da öğretime başlamıştır. 2018-2019 eğitim öğretim yılında Anestezi; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise Optisyenlik, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programları faaliyete başlamıştır. Aynı süreçte Optisyenlik, Simülasyon, Biyomedikal Cihaz, Bilgisayar ve Multi-Disipliner laboratuvarlar da hizmete başlamıştır.

Gücünü Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nin köklerinden alan yüksekokulumuz, devralmış olduğu bu önemli kültürü daha da yukarılara taşımak için azimle çalışmalarına devam etmektedir.

Sağlık Hizmetleri MYO Tarihçesi

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARİHÇESİ

Yüksek İhtisas Hastanesi Tarihçesi

TÜRKİYE YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİ TARİHÇESİ
Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi (TYİH), faaliyetlerine Başhekim Dr. Turan Gönen yönetiminde 21 Nisan 1964’te Ankara Sıhhiye’de hastaların ileri tedavisi için yurt dışına gönderilmelerini önlemek amacıyla başlamış olup, pek çok konuda ilklerin hastanesidir. Ülkemizde yapılan ilk kalp nakli 1968 yılında; ilk karaciğer nakliyse 1999 yılında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi tarafından gerçekleştirilmiştir. TYİH, ayrıca Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler arasında kamu tüzel kişiliği olan ilk ve tek özel statülü hastane olma özelliğine de sahiptir. Bunlara ek olarak 2009 yılı hasta haklarını en iyi koruyan hastane ödülünün de sahibi olmuştur.
Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sunulan tıbbi hizmetlerin tamamı 11.02.2019 tarihi itibari ile Ankara Şehir Hastanesi’nde sürdürülmektedir.
Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı (TİVAK) tarafından kurulan üniversitemiz, ilklerin hastanesinden devraldığı tarihi mirasıyla geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir.

Müdürlerimiz

Prof. Dr. Bengül DURMAZ (2016-2018)

Prof. Dr. Zühal AKTUNA (2018-2020)

Doç. Dr. Elif Hilal ŞEN (2020-...)​