Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği Sempozyumu Aksaray Üniversitesi'nde Gerçekleşti

20 Mayıs 2024

Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği Sempozyumu Aksaray Üniversitesi'nde Gerçekleşti

Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Üniversitemiz iş birliği ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Üniversite Gençliği” sempozyumu 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.

ASÜ Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmasında; Rektör Prof. Dr. Alpay ARIBAŞ, Türkiye’nin yarınlarının daha güçlü olabilmesinin yolunun, gençlerin hem zihinsel hem de bedensel manada yetkin bireyler olmalarından geçtiğini söyledi, “Bu yüzyıla hazır olabilmek için her şeyden önce sağlıklı olmak gerekiyor. Sağlığın temeli de iyi beslenme ve egzersiz. Bunun yanı sıra gençlerimizin özgüven sahibi olmaları ve kendilerini iyi yetiştirmeleri de çok önemli” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU “Stresle Baş Etme” konulu bir sunumunda; Türkiye Yüzyılında üniversite gençliğinin sağlıklı beslenme, zararlı alışkanlıklardan uzak durma, hareket etme, egzersiz yapma, stresle baş etmeyi bilme gibi konulara hâkim olmaları gerektiğini belirtti; “Stresin belirtilileri kişiye göre farklılaşıyor. Zihni toplayamama, düşüncelerin tekrarlanması, yanlış anlamalar, muhakeme güçlüğü… Bunlar birer stres belirtisidir” dedi.

Sempozyumda; Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı, Dr. Öğr. Üyesi Sevan ÇETİN ÖZBEK “Sağlıklı Beslenme,” Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Deniz BARÇ “Özgüven” ve Arş. Gör. Cemre Yaren GÜNGÖRENLER “Egzersizin Önemi” konularında değerli bilgiler paylaştılar.

Sempozyumun ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay ARIBAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU ve akademisyenlerimizi makamında ağırladı ve iki üniversite arasında oluşabilecek iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundurlar.

Aksaray Üniversitesi

İhlas Haber Ajansı