Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

Sincan Kaymakamlığı Tarafından Bağımlılıkla Mücadele Paneli Geçekleştirildi

25 Mart 2024

Sincan Kaymakamlığı Tarafından Bağımlılıkla Mücadele Paneli Geçekleştirildi

Sincan Kaymakamlığı tarafından “Hayat Boşluk Kabul Etmez” sloganıyla düzenlenen Hayat Hakkımız Mücadele Gücümüz Kadardır Bağımlılıkla Mücadele paneli 25 Mart 2024 günü Sincan Kaymakamı Sayın Levent KILIÇ ve Sincan İlçe Millî Eğitim Müdür Sayın Ahmet BİLEN’ in katılımlarıyla, Erkan Volkan Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşti.

Mülki İdare Amiri Dr. Ayhan ÖZKAN moderatörlüğünde Bağımlılık nedir? Bağımlılığın önlemesi için alınacak önlemler nelerdi? Bağımlılık türleri nelerdir ve birbirini tetikler mi? Bağımlılıktan kurtulma konusunda neler yapılabilir? gibi konularının ele alındığı panelde, Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU Madde Bağımlılığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı; “Bağımlılık çukuruna düştükten sonra kurtarmak son derece zordur. Çukura düşmeden tedbir alıp toplumu uyarmamız lazım. Herkes birbirine sahip çıkmalı ki kimse ki bu iletin bataklığına düşmesin. Bu ilettin çukuruna düşenlerin okul ve aile hayatlarını bitiriyor, sağlığımızı tehdit ediyor, ölümcül hastalıklara yol açıyor. Çünkü vücudun bağışıklık sistemini yok ediyor. Hırsızlık, gasp, fuhuş bataklığı gibi her türlü suça bulaştırıyor. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğini bu halde görmek hepimizi çok üzer. Tüm bağımlılıklar için “Hayır” demeyi öğrenmeliyiz.” dedi.

Panelde; Prof. Dr. Zehra ARIKAN “Alkol Bağımlılığı”, Prof. Dr. Toker ERGÜDER “Tütün ve Tütün Ürünleri Bağımlığı”, Prof. Dr. Tuncay DİLCİ ise “Teknoloji Bağımlılığı” konularında bilgiler paylaştı.