Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım Sosyal Sorumluluk Projemiz Gerçekleşti

14 Aralık 2023

Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım Sosyal Sorumluluk Projemiz Gerçekleşti

Yüksek İhtisas Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Optisyenlik Programı tarafından ‘Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım’ görme sağlığı sosyal sorumluluk projesi 14 - 28 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşti.

Ankara, Bağlum ilçesinde bulunan Arif Nihat Asya İlkokulu’nda eğitim gören ve görme problemi olabileceği öngörülen öğrencilerin ücretsiz göz muayenesi yaptırmak ve gözlük teminini sağlamak için gerekli izinler alındı ve Arif Nihat Asya İlkokulu Müdürü Gökhan AYDEMİR eşliğinde rehber öğretmenleri tarafından 21 öğrenci belirlendi.

Öğrencilerin, Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Belediyesi iş birliğiyle ücretsiz temin edilen servis aracı ile ulaşımları sağlandı, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde göz muayeneleri gerçekleşti.

Göz muayenesine gelen 17 öğrenciden 4 öğrenciye reçete yazıldı, 1 öğrenci retina yırtığı sebebiyle farklı bir tedavi için yönlendirildi. Kalan 12 öğrenci, 6 ay sonra göz kontrolü olmak üzere reçete yazılmayarak takibe alındı.

Reçete edilen gözlük numaralarına göre 4 öğrencinin gözlük malzemeleri Optisyenlik Programı öğrencilerimiz; Cem Levent ÇANDIR, Halime İlkay ÇEVİK, Tülay GÜNEŞ ve Optisyenlik Programında ders veren Optisyen Selahattin BARAN tarafından temin edildi, optisyenlik öğrencilerimizin katkılarıyla reçeteye uygun olarak gözlükler yapıldı.

Üniversitemiz tarafından Keçiören İlçesinde gerçekleşen sosyal sorumluluk projemize destek olan; Keçiören Kaymakamı Sayın Dr. Mehmet AKÇAY, İlçe Millî Eğitim Müdürü Sayın Yaşar TÜRK, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Kazım KABADAYI, Arif Nihat Asya İlkokulu Müdürü Sayın Gökhan AYDEMİR ve okulun kıymetli öğretmenlerine teşekkür ederiz.