Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım

26 Temmuz 2022

Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım

Yüksek İhtisas Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Optisyenlik Programı tarafından ‘Sağlıklı Görelim Başarıyı Artıralım’ adlı görme sağlığı ile ilgili sosyal sorumluluk projesi 24 Mayıs-27 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Bağlum İlkokulunda eğitim gören ve görme problemi olabileceği öngörülen öğrencilerin, ücretsiz göz muayenesi yaptırmak ve gözlük teminini sağlamak için gerekli izinler alındı ve Bağlum İlkokulu Müdürü Murat AŞLAR eşliğinde rehber öğretmenleri tarafından 9 öğrenci belirlendi.

Bağlum İlkokulu öğrencilerinin; Keçiören Kaymakamlığı ve Keçiören Belediyesi işbirlikleri ile ücretsiz temin edilen servis aracı ile ulaşımları sağlanarak Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde göz muayeneleri gerçekleştirildi.

Reçete edilen gözlük numaralarına göre 6 öğrencinin gözlük malzemeleri Optisyenlik Programı öğrencilerimiz; Deniz Aşlar, Gizem Özyön, Sultan Gözde Aktürk, Tuğba Demirel, Betül Taşkesti ve Optisyenlik programında ders veren öğretim elemanlarımızdan Optisyen Selahattin BARAN tarafından temin edilerek, optisyenlik öğrencilerimizin katkılarıyla reçeteye uygun olarak gözlükler yapıldı.

Üniversitemiz tarafından Keçiören ilçesinde gerçekleştirilen bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kaymakamımız Sayın Dr. Mehmet Akçay’a, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan Işık’ a, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Sabiha Akdemir’e, Bağlum İlkokulu müdürü Sayın Murat AŞLAR’ a ve okulun kıymetli öğretmenlerine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.