Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

Erişilebilirlik Atölyeleri: Sosyal Medyanın Erişilebilirlik Eğitimleri Açılış Törenine Katıldık

30 Mayıs 2024

Erişilebilirlik Atölyeleri: Sosyal Medyanın Erişilebilirlik Eğitimleri Açılış Törenine Katıldık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erişilebilirlik uygulamalarının yaygınlaştırılması için bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla düzenlenen “Erişilebilirlik Atölyeleri” kapsamında bilgiye erişimdeki en önemli araçlardan biri olan Sosyal Medyanın Erişilebilirliği konulu eğitim semineri 30 Mayıs 2024 tarihinde Danıştay Eğitim Tesislerinde gerçekleşti.

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından sosyal medya platformlarında erişilebilir paylaşımların yapılmasını sağlamak hedefiyle düzenlenen eğitime Üniversitemizi temsilen Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Dairen Başkanımız Ayça BEKLER katıldı.

Açılış programına katılan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yasin AKAR konuşmasında;  “Erişilebilirlik herkes içindir!” ifadesini vurgulayarak erişilebilirliğin ülkemizde yaygınlaştırılması için çalışmaların yoğun ve kapsamlı şekilde devam ettiğini dile getirdi.

Program kapsamında uzman akademisyenler tarafından tüm gün yüz yüze gerçekleşen eğitimde Sosyal Medyanın Erişilebilirliği Konusuna Giriş, İçerik, Yapı, Görseller, Multimedyaya Giriş, Sosyal Medyada Ayrıntılı Altyazı, Sesli Betimleme ve Seslendirme ve Türk İşaret Dili Kullanımı ve Uygulamaları konuları ele alındı.T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı