Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

08 Ekim 2024

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın başkanlığında Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Gülay UZUN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgül KISA, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem KAVAKLI ve öğrenci temsilcilerimiz de katıldı.

Yükseköğretim Kurulu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN açılış konuşmasında eğitimin Türkiye'nin geleceği için taşıdığı öneme vurgu yaptı; "Ecdadımız kurduğu eğitim müesseseleriyle tarihin her dönemine ışık tutmuştur" diyerek, Nizamiye Medreseleri örneğini verdi. Ayrıca, ilme ve bilime verilen değerin, bir ülkenin geleceği için hayati olduğunu belirtti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR da konuşmasında YÖK’ün çalışmaları hakkında bilgi vererek, yeni akademik yılın başarılı geçmesini temenni etti. Törende devlet erkânının yanı sıra bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve bütün üniversite rektörleri ile öğrenciler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin bilgi üreten ve insanlığın ortak mirasına katkıda bulunan kurumlar olduğunu ifade etti. Türkiye’nin bilimsel yayın sıralamasında önemli bir ilerleme kaydettiğini belirten Erdoğan: "Türk üniversitelerine yakışan, kısa vadede bilimsel yayınlarda ilk 10’a girmektir" diyerek hedefi ortaya koydu. Ayrıca TEKNOFEST gibi gençleri teknolojiye yönlendiren projelerin umut verici olduğunu dile getirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol ÖZVAR ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN' ın konuşmalarının ardından, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2024 Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu.

2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.