Web Asistan Menü
Mustafa Kemal ATATÜRK

14 Mart Tıbbiyeliler Derneği Ödül Töreni Gerçekleşti

04 Mart 2024

14 Mart Tıbbiyeliler Derneği Ödül Töreni Gerçekleşti

14 Mart Tıbbiyeliler Derneği tarafından düzenlenen “14 Mart 105. Yılı Kutlamaları Programı” Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde 2 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa YILDIZ, Tıbbiyelilerin Tıp bayramı tarihinin de unutulmaması gerektiğine değindi. Tıbbiyelilerin herkes susarken, haksızlıklara karşı tüm gücüyle haykırdığını ve herkes derin uykulara dalmışken bir şehrin uyanışına katkı verdiğini söyleyen Prof. Dr. YILDIZ, “14 Mart sadece bir üçüncü sınıf talebesi iken ülkesini, şehrini ve tıbbiyesini işgal eden İngilizlere karşı susamayan Tıbbiyeli Hikmet’in ve cesur Tıbbiyelilerin, ikiden fazla öğrencinin bir arada yürümesi bile yasakken, Tıbbiyenin iki kulesi arasına şanlı Türk bayrağını tüm ihtişamı ile astıkları gündür.  Bu bahisle 14 Mart sadece kuru bir kuruluş günü değil, Tıbbiyenin işgale ve zulme karşı direniş günü, Tıbbiyenin kutlu günü, gurur günüdür” dedi.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper CEYLAN, Gazi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa KAVUTÇU, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye UĞRAŞ DİKMEN ve Genel Sekreter Mehmet Ali ÖZKAN, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Serdar ÖZTÜRK, Irak-Türkmen Cephesinden Dr. Ali Mehdi SADIK, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Şeref SARIİPEK, Azerbaycanlı Hekimler Derneği Başkanı Doç. Dr. Ferit KASIMZADE, Milliyetçi Hekimler Derneği Başkanı Dr. Yavuzhan BAŞ, 14 Mart Tıbbiyeliler Derneği Başkanı Dr. Mehmet SÜRÜBAŞI, Işık Sadık AHMET konuklar katıldı.