Yaşlanma Paneli Gerçekleşti

15 Şubat 2024

Yüksek İhtisas Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yaşlılık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Yaşlanma Paneli”, Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU’ nun başkanlığında, 100. Yıl Yerleşkesi Konferans salonunda 15 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Daire Başkanı Sayın Alpay ŞİRİN, Şube Müdürleri Sayın Bülent KARAKUŞ ve Sayın Halil BURAL' ın katılım gösterdiği panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU yaptı.

Panelde; Gazi Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şule COŞKUN CEVHER “Yaşlanma Sürecinde Fizyolojik Değişimler”, Gazi Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı , Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berna GÖKER  “Sarkopeni”, Gazi Üniversitesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Geriatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Hacer Doğan VARAN “Kırılgan Hastalarda Kronik Hastalık Yönetimi”, Üniversitemiz  Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda AĞAŞCIOĞLU “Sağlıklı Yaşlanmada Egzersizin Etkisi” ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sevan ÇETİN ÖZBEK “Yaşlılarda Malnütrisyon” konularındaki sunumlarıyla çok önemli bilgiler paylaştılar.

Programın sonunda, panelimize katılan değerli akademisyenlere “Teşekkür Belgeleri”, Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU tarafından takdim edildi.