Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Bağımlılıkla Mücadele Paneli Gerçekleşti

07 Mart 2024

Ankara Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi tarafından “Bağımlılığı Yenmek, Hayatı  Kazanmak” sloganıyla düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele paneli 7 Mart 2024 Perşembe günü Rektörümüz ve akademisyenlerimizin katılımıyla gerçekleşti.

AÜ, Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Recep Sürhan MÜNİROĞLU moderatörlüğünde bağımlılıklardan korunma ve kurtulma konularının ele alındığı panelde, Madde Bağımlılığı ile ilgili önemli bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU; “Madde bağımlılığı, bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve geleceğimizi tehdit eden bir hal aldı. Çocuklar ve gençler arasında hızla yayılıyor. Buna engel olabilmek için de gençlerimiz ve toplumumuzla bu tür bilgilendirme toplantıları yapıp farkındalık oluşturup topyekûn mücadele etmemiz lazım. Bu çukura düştükten sonra kurtarmak son derece zordur. Çukura düşmeden tedbir alıp toplumu uyarmamız lazım. Herkes birbirine sahip çıkmalı ki kimse ki bu iletin bataklığına düşmesin. Bu ilettin çukuruna düşenlerin okul ve aile hayatlarını bitiriyor, sağlığımızı tehdit ediyor, kanserden AIDS’e kadar, Hepatit’ten aklınıza gelen bütün ölümcül hastalıklara yol açıyor. Çünkü vücudun bağışıklık sistemini yok ediyor. Hırsızlık, gasp, fuhuş bataklığı gibi her türlü suça bulaştırıyor. Ya genç yaşta hayatını kaybediyor ya da hapiste bitiyor. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğini bu halde görmek hepimizi çok üzer “ dedi.

Panelde; Doç. Dr. Eda AĞAŞCIOĞLU “Alkol Bağımlılığı”, Öğr. Gör. Cansu ÖZTÜRK “Teknoloji Bağımlılığı”, Öğr. Gör. Esma Deniz BARÇ ise “Tütün Bağımlılığı” konularında bilgiler paylaştı