3. Afet ve Acil Durumlarda Eczacılık Hizmetleri Sempozyumu Gerçekleşti

05 Ekim 2024

Üniversitemiz Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi, Afet ve Acil Durum Eczacılığı - ADEC Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Göknur YALIM başkanlığında "3. Afet ve Acil Durumlarda Eczacılık Hizmetleri Sempozyumu"

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin ev sahipliğinde 5 - 6 Ekim 2024 tarihlerinde  gerçekleşti.

Sempozyumda   Prof. Dr. Göknur YALIM, "Afet ve acil Durumlarda Hükümet, Yerel Yönetimler ve Eczacı İşbirliğinin Önemi", Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgül KISA, "Afetlerde Salgın Hastalıklar ve Mikrobiyoloji Laboratuvarlarının Rolü" ve YİÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat KİRAZ ise "Afetlerde Kafa Travmaları ve Omurga Yaralanmaları" konularında değerli bilgiler paylaştı.

Sempozyumda "Afet ve Acil Durumlarda sıcak, ılık ve soğuk alan triyaj uygulamaları, KBRN detoksifikasyon ve ilk yardım  konusunda katılımcılara farkındalık oluşturma amacıyla atölye çalışmaları yapıldı.