Yüksek İhtisas Üniversitesi - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA TÖRENİ

Hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlediğimiz,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma töreni, akademik ve idari personelimizin katılımı ile gerçekleşti.

Törende, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından, Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığının hazırladığı 15 Temmuz Belgeseli izlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Paç 'ın açılışını yaptığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni konuşmacılarından Yüksek İhtisas Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Bilgi, "15 Temmuz 2016 hain ayaklanma sonrası yaşananlardan hepimizin ders çıkarması ve bu hain örgütün yeniden yapılanmasına asla müsemma edilmemesi gerekir. Bu konuda devletimizin yöneticileri başta olmak üzere tüm sıralı amirlerin bu sorumluluğu bir görev olarak titizlikle takip edip uygulaması, asla taviz vermemesi şarttır.” dedi.

Başkent Postası Genel Yayın Yönetmeni Seyfi Uzunkök de Kurtuluş Savaşında vatanı kurtarmak adına kendisinin, evladının hayatını hiçe sayan atalarımızı hatırlatarak, 15 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişiminde demokrasi ve bağımsızlık mücadelesi veren kahramanları andı. Uzunkök, vatanımıza saldırı niyetinde olan girişimlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum diyerek sözlerine son verdi.