Yüksek İhtisas Üniversitesi - Uluslararası Öğrenci Statüsünde Kayıt Yaptıran Türk Vatandaşı olan Öğrencilerinin Dikkatine.
Uluslararası Öğrenci Statüsünde Kayıt Yaptıran Türk Vatandaşı olan Öğrencilerinin Dikkatine:

Yükseköğretim Kurulu'nu 75850160-301.02.03-E.71226  sayılı üst yazısı ile :

1) Yurtdışında bulunmaksızın uzaktan öğretim yoluyla yurtdışındaki bir liseden diploma alan adayların yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde yükseköğretime geçiş için bu diplomaları ile işlem yapılamayacağı;

2) Yurtdışındaki bir liseden örgün eğitim yoluyla alınan diplomalar bağlamında ise, pasaport veya emniyet kayıtlarından diplomanın alındığı ülkeye giriş ve çıkışlarının kontrol edilmesi, ilgili ülkede kalınan sürenin lise eğitiminin örgün yolla alındığını desteklememesi halinde bu diplomalar ile de yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesindeki başvurularına işlem yapılamayacağı; Kayıt işleminin yapıldığı takdirde ise, kaydın belirtilen hususlara aykırı olacağından bahse konu öğrencilerle ilgili olarak tesis edilen işlemin iptalinin gerektiği bildirilmiştir.

Bu doğrultuda:

1) Lise eğitimi yurtdışında uzaktan eğitimle tamamlayan ve Üniversitemize Uluslararası Öğrenci Statüsünde kayıt olan öğrencilerin en geç 04/01/2021 tarihine kadar lise eğitimi süresince ilgili ülkede bulunduğunu gösteren her türlü resmi belgeyi ibraz etmeleri önemle rica olunur. Aksi takdirde işbu üst yazıya istinaden kayıtlarının silineceği duyurulur.

2) Lise eğitimi yurtdışında örgün eğitimle tamamlayan ve Üniversitemize Uluslararası Öğrenci Statüsünde kayıt olan öğrencilerin en geç 04/01/2021 tarihine kadar lise eğitimi süresince ilgili ülkede bulunduğunu gösteren her türlü resmi belge ile diplomanın alındığı ülkeye giriş ve çıkışları gösteren pasaport kayıtlarını ibraz etmeleri önemle rica olunur. Aksi takdirde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Hudut Kapıları Büro Amirliğinde alınacak belgeler ile yapılacak olan karşılaştırma neticesinde ilgili ülkeye giriş çıkışların bulunmaması veya ilgili ülkede kalınan sürenin lise eğitiminin örgün yolla alındığını desteklememesi durumunda işbu üst yazıya istinaden kayıtlarının silineceği duyurulur.