Yüksek İhtisas Üniversitesi - ULUSAL STAJ PROGRAMI 2022 BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR.

ULUSAL STAJ PROGRAMI 2022 BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR.

Kamu kurumları ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile gerçekleştirilen "Ulusal Staj Programı"na başvurular 31 Mart’a kadar devam ediyor.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin (CBİKO) "Senin İçin Seferbiriz" teması altında 2020'den bu yana yürütmekte olduğu Staj Seferbirliği Programı'nın kapsamı, 3'üncü yılında Türkiye'nin istihdam politikaları paralelinde genişletilerek "Ulusal Staj Programı" adını aldı.
Fırsat eşitliği temeline dayalı Ulusal Staj Programa başvurular, e-Devlet entegrasyonu ile çalışan milli dijital platform “Kariyer Kapısı” www.kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden devam ediyor.
Öğrencilerin değerleme sürecinde, başvuru sırasında paylaştıkları bilgi ve belgeler kullanılarak "akademik/mesleki", "sanatsal/sosyal" ve "sportif" yeterlilik puanları hesaplanıyor. İşverenler staj tekliflerini yeterlilik puanlarını esas alarak gönderdiğinden, öğrencilerin başvuru sırasında paylaşacağı bilgi, belgeler, beceri ve yeterliliklerine uygun staj imkanlarına erişiminde önemli rol oynuyor.

Başvurunun tüm aşamaları (e-Devlet aşaması ve Başvuru Formu aşaması) tamamlandıktan sonra herhangi bir güncelleme yapılamamaktadır. Dolayısıyla başvuruyu tamamlamadan önce tüm belgelerin kriterlere uygun şekilde yüklediğinden ve e-Devlette yer alan bilgilerin güncel olduğundan emin olmak gerekmektedir.

Not ortalaması, bölüm, yabancı dil puanı gibi pek çok bilgi e-Devlet üzerinden doğrudan aktarılabiliyor. E-Devlet'te yer almayan çalışmalar ise sisteme yüklenecek belgeler ile beyan edilebilir.
Beyan usulü ile alınan belgelerin kontrol süreci ise üniversitemizin Staj Koordinatörlüğü tarafından yürütülmektedir.
Ulusal Staj Programı'nda değerlemeler, öğrencilerin yaşam boyu sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak yapılıyor, her bir öğrenci için hesaplanan yeterlilik puanları profillerine ekleniyor.
Adayların profili, kimlik ve iletişim bilgileri gizlenerek işverenlerin erişim sağlayabileceği "stajyer havuzu"na aktarılıyor. Sistemde, öğrencilerin eğitim gördükleri üniversitelerin isimleri ve cinsiyet bilgilerine de yer verilmiyor. İşverenler, adayların kişisel bilgilerini görmeden staj tekliflerini sunuyor.

Ulusal Staj Programı’na kimler başvurabilir?
  1. Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde not ortalaması 4 üzerinden en az 2(diğer sistemlerde dengi) olan;
  2. Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (lisans 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 4. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olma şartları aranmaktadır)
  3. Ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri (ön lisans 1. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte bir üst sınıfa geçme ve 2. sınıf öğrencilerinde staj yapacağı tarihte henüz mezun olmamış bulunma şartı aranmaktadır)
  4. Yurt içinde öğrenimine devam eden yüksek lisans öğrencileri ile yurt dışında yüksek lisans/doktora öğrenimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler (not ortalaması 4 üzerinden en az 2 veya diğer sistemlerde dengi)
Program duyuruları ve detayları Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Ulusal Staj Programı resmi Twitter, LinkedIn, Instagram, Facebook hesapları (@tccbiko - @ulusalstajprg) ve resmi web siteleri (cbiko.gov.tr-kariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden takip edebilirsiniz.